neděle 16. dubna 2017

Něco málo novinek

Ilona před časem na Facebooku nahodila několik nových informací ohledně knih ze světa Kate Danielsové... když už není čas překládat POV nebo alespoň úryvky knihy, tady máte pár drobtů informací.

Od začátku května by měl nápor trochu polevit, takže se možná opět zastavím na Světě knihy. Chystáte se tam také?



~~ Hugh D’Ambray ~~

Takže to vypadá, že na knihu… nebo spíš novelu o Hughovi opravdu dojde. Gordon to chce psát  jako „příběh na pokračování“ (Ilona a Andrew co týden až dva vyvěsí na internet novou kapitolu). V knize bude spousta násilí a explicitních sexuálních scén, protože „to je prostě Hughův styl“*. Proto taky bude stránka mít varování o nepřístupnosti do 18 let… a pravděpodobně budou muset omezit okruh čtenářstva.

Ohledně možného českého překladu: Vzhledem k tomu, že budou kapitoly staženy z webu, jakmile bude novela dopsána, a pak budou Gordonovci knihu prodávat, na případný překlad by se musela koupit práva. Existuje šance, že by se mohla novela objevit vedle ostatních v antologii ze světa Kate, nad kterou se uvažuje (domluva ohledně autorských práv je bohužel složitá). Bohužel to také znamená, že kromě případných úryvků, uveřejněných na webových stránkách autorů, se tady celý překlad novely neobjeví.

* - pozn.: Tak to jsem zvědavá, jak se s tím poperou… až na Magii ničivou a Magii změny měli ty „intimní chvilky“ popsané většinou velmi krotce.

~~ Desátá kniha o Kate ~~

Datum vydání autoři odhadují předběžně na květen 2018. Uvádějí proto několik důvodů:

  • Jsou pekelně unavení a chtějí napsat dobrou knihu.
  • Jejich další knižní série Hidden Legacy (nebo také Skryté dědictví) vyjde tento rok celá s odstupem několika měsíců. Z toho budou dvě knihy úplně nové. To znamená hodně navazující propagace a publicitu. Navíc by chtěli být u toho, až jejich nejmladší dcera odmaturuje. (Ilona v téhle chvíli napsala, že klepe na dřevo a odplivla si přes rameno… aby to dobře dopadlo. ;) )
  • Trvá asi půl roku, než prvotní rukopis projde celým kolečkem editací, přepisování a pilování, a nakladatelství už má na rok 2017 plno, takže kdyby chtěli protlačit knihu na konec roku 2017, obrali by tak o publicitu někoho jiného. 

Dodávají trochu víc detailů:

Nakladatelé mají na každý měsíc vyhrazený určitý rozpočet. Můžou měsíčně vydat pouze určité množství knih, protože jinak by se kryly knihy jedna s druhou a dalšími, vydávanými jinými nakladatelstvími.Prostor pro reklamu není nafukovací. Je to podobné jako ve filmové branži. Pokud vyjde příliš mnoho stejných filmů v krátké době po sobě, navzájem si berou publicitu a zisky, protože existuje jen omezené množství kin. První pořádná mezera by byla v květnu 2017, kde bychom si nepřekáželi s Patty (Briggsovou) nebo Anne Bishopovou. Nechceme soutěžit s ostatními autory nakladatelství Ace.

Ale hlavně… (SPOILERY!!! níže)


















Kate a Curran projdou velkou změnou. Předtím to byla jen Kate, pak Kate a Curran, a teď bude Kate, Curran, a jejich dítě. Jaké schopnosti bude mít? Jak ovlivní příběh? Musí si tohle všechno ujasnit a to zabere čas. Už mají pár scén s dítětem a jsou legrační, ale ještě nic konkrétního.

5 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Hanko,tak co Vám na to napsat... snad jen sakra kde to všechno je??? Njn holt si počkáme,ale co kdyby jsme si ty práva koupili? Jako my fanoušci to nejde? Jinak i tak děkuju alespoň za malé info ;)

Unknown řekl(a)...

Jo a klasicky se chystám,ale ještě jsem Vás tam nepotkala :)))

Překlady sr.r.o. řekl(a)...

Pevně věřím, že se překladu dočkáme...

Havrabel řekl(a)...

Moniko, možná, že jsme na sebe narazily, ale nepoznaly se. Pokud tam budete v sobotu, tak bychom se snad mohly potkat. :)) Poznávací znamení:modré boty a krajkové šaty, černý kabát, hnědé vlasy na mikádo. Budu se vyskytovat někde mezi stánky Fantomprintu a Comicspointu. Pravděpodobně se budu ochomýtat kolem vyhlašovacího sálu v době udílení cen ASFFH, popřípadě kolem autogramiády Terezy Matouškové? Snad se potkáme. Napište mi na email a uvidíme.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, neplánuje se napsat příběh i o Derekovi a Julii? :)

E.