pátek 6. září 2013

Ilona Andrews - další snippet z Magic Breaks

Snippet z Magic Breaks ve kterém se potkáme se starým známým z Magie zabíjí a Gunmetal magic. Taky máte radost?




Vysoký muž v černém úboru prošel branou. Na rameni nesl hůl, jež měla vršek vyřezávaný do podoby havraní hlavy se zákeřným ptačím zobanem. Tu hůl jsem znala, jednou se mě pokusila kousnout. Ale vzhledem k tomu, že patřila černému volhovi ve službách prastarého slovanského boha zla a temnoty, dalo se očekávat, že se nebude chovat zrovna příjemně.

Potřebovala jsem neutrální třetí stranu, takže jsme vyslali kurýra k čarodějkám. Ty sice nebyly tak úplně neutrální, ale to Lid vědět nemusel.

Na Romanem na nádvoří vešla i jakási žena. Na sobě měla vybledlé džíny a těžkou, prošívanou bundu. Vlasy měla schované pod kapucí a dusala sněhem, jako by celou věc brala velmi vážně. Velkými kroky, ramena odhodlaně napnutá a rovná záda.

Zajímalo by mě, kdo to je. Nejspíše jedna z čarodějek. Možná jeho sestra? Roman měl obrovskou rodinu.

Žena mu něco řekla. Zastavil se, otočil se k ní a zatřásl holí. Zkřížila ruce na prsou. Neviděla jsem jí do obličeje, ale řeč těla umím číst docela dobře.

„Hrozivě před tebou třesu svou kouzelnou holí!“

„Hele, víš, kam si ji můžeš strčit?“

obrázek: odsud

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

No... O Volzích (alepoň myslím, že se to tak skloňuje) jsme se toho zatím moc nedozvěděli. Já už jen netrpělivě čekám na šestý díl... Děkuju moc za překlad... :)