neděle 1. září 2013

Ještě žiju + krátký snippet z Magic Breaks

Poslední dva měsíce pro mě byly poměrně náročné. Výpis všeho, co se za tu dobu událo, by se hodil spíše na osobní blog, ale namátkou - velké stěhování, blízkému členu rodiny se podařilo zlomit si nohu v ten nejméně příhodný okamžik, dalšímu (jinému) jsem šla o něco později za svědka na svatbě, v mezidobí jsem strávila tři týdny téměř mimo internet... a do toho samozřejmě práce, práce, práce, takže na překládání pro radost bohužel nezbýval čas.

Někdy v té době se počítadlo tady přehouplo přes tisíc návštěv - za což všem moc a moc děkuji. Jsem ráda, že je o knížky Ilony a Gordona a překlady textů z jimi vytvořeného světa takový zájem.

30. července také ve Spojených státech vyšel šestý díl o Kate Daniels. Abych odpověděla na dotazy ohledně jeho vydání v češtině (zbytku se omlouvám, až zbude čas, zkusím odepsat i Vám): O tom nerozhoduji já, ale nakladatel, který knihu musí nejdříve zařadit do edičního plánu. Letos tam Kate bohužel není. Zaslechla jsem neoficiální, ne-úplně-ověřené zvěsti, že se něco chystá na příští rok a nezůstane jen u šestky. Ale pokud byste si chtěli být jistí nebo se třeba chtěli pokusit to nějak uspíšit - zkuste to na jeho oficiálních stránkách nebo na facebooku.

A ještě ohledně POVček - Ilona s Gordonem v dnešních dnech stáhli z Amazonu PDF a Kindle původní verze postřehů z Curranova pohledu a někdy během podzimu by měla vyjít jejich opravená, ucelená verze společně s POV, které doteď měli pouze na webových stránkách.

Gordon 31.7. konečně uveřejnil POV ohledně „večeře s nahou obsluhou“, odehrávající se těsně před začátkem Magie krve. A jak sliboval, je parádně dlouhé, celých 13 000 slov (pro představu, obyčejné POV má kolem 2500-3000 slov). Překlad je v plánu, jen co se na něj najde dostatečně velká díra v rozvrhu.

Na závěr: Pod čarou je slibovaný kratičký snippet, poněkud tematický, vzhledem k vypětí poslední doby - i u autorky, která pilně pracuje na sedmém díle a dle svých slov se jí touha po spánku promítla i do tvorby.


Jim vstal a opřel se o stůl, aby zmenšil vzdálenost mezi námi. „Vypadáš strašně. Běž nahoru, vysprchuj se a jdi se prospat. Vytáhla jsi nás z pasti, teď máme šanci bojovat a uspět. Zasloužila sis hodinu spánku.“

„Celou hodinu, páni!“

„Hodinu, pak za tebou nahoru pošlu Doolittla. Potřebuju, abys byla ve své nejlepší formě. Běž,“ řekl Jim. „Jestli začne padat nebe, vzbudím tě.“

zdroj: oficiální stránky
obrázek: oficiální fórum

Žádné komentáře: