středa 11. května 2016

Dnes vyšlo!

Facebookové stránky Fantomprintu sice stále mlčí, ale podle webovek je to jasné! Dnes vyšel česky 8. díl série o Kate Danielsové!



S velkou pravděpodobností tak bude k dostání na Světě knihy. Budu se tam na chviličku v sobotu potulovat i já (v době předávání cen Akademie SFFH a na chvíli i poté - přijďte se podívat na autogramiádu Daniely Mičanové ;) ), takže kdo budete mít cestu, klidně dejte vědět. Ráda si popovídám o Kate i o jiných věcech.

Jinak budu samozřejmě ráda, když mi napíšete, jak se vám kniha líbila a co říkáte na některé dějové zvraty.


12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Už se těším, až si přečtu novou knížku o Kate Danielsové :)

Anonymní řekl(a)...

Knihu jsem četla v angličtině, ale už se těším na váš překlad. Vždy se mi to moc dobře čte. Občas dělám přátelům korektury v překladech z angličtiny, takže alespoň trošku vím, co překladatelská práce obnáší. Myslím, že jste skvěle vystihla jazyk autorů. Dnes jsem si knihu objednala, snad do soboty bude doma. Moc děkuji za vaši práci.

Havrabel řekl(a)...

Dobrý den. Moc děkuji! :) Moc mě těší, že se ke knížce vracíte i v češtině, to je pro mě hodně velká pochvala.

Doufám, že si osmičku (obě/oba) užijete.

Unknown řekl(a)...

Mam objednano ;) a cekam jak na trni na email ze si pro ni muzu prijit :) cekaji me dva dny volna a ja naprosto presne vim jak je stravim-tesim se jak mala holka na vanoce... Takze predem dekuju za skvelou praci

Havrabel řekl(a)...

Tak to je super, Moniko. Taky děkuji moc. Přeji pěkné počtení a víkend!

Unknown řekl(a)...

Docteno ;) par zastav srdce,doma se mnou zase nikdo nemluvi-jsem zvykla :D (ja bych taky nechtela jist jen parky) ale parada,Hanko jste bozi a ja moc dekuju... Jen(pozor spoiler) kdy se dal Jim a Dali dohromady? Nejaka u nas nevydana povidka? Jeste jednou dekuju a uz se tesim na dalsi dil ;)

Havrabel řekl(a)...

Jé, tak to jste sfoukla rychle. Ještě, že ty Kate vycházejí s odstupem. ;) A děkuju. :)

Ohledně těch dvou - Jim s Dali se dali dohromady během dvou novel, které u nás bohužel ještě nevyšly. Pořád vydavatele přesvědčuji, že nějaká antologie novelek by stála za hřích, ale je tam docela problém s autorskými právy, protože Gordonovci práva na ty první novely (pokud tomu dobře rozumím) dali vydavatelům těch původních antologií, v rámci nichž ty novelky vyšly... a až teď někdy se jim postupně ta práva vracejí. Natož, aby je poskytovali uceleně někam dál. :( Takže pokud se zadaří toho copyrightového šimla porazit, je tu naděje, že by mohly vyjít i u nás. Ale bohužel je to asi dost běh na dlouhou trať.

Anonymní řekl(a)...

Tak a dočteno :-) je to opravdu skvělá knížka a vy jste na ní odvedla vynikající práci! ;-) při čtení jsem taky prožila pár zástav srdce dokonce i slzička málem ukápla! :-D :-) moc děkuji za překlad celé série i různých sppinetků! Protože je to prostě bomba!

Anonymní řekl(a)...

prosim, prosim, ked v septembri vyjde 9.diel, kolko Vam to bude trvat, nez to prelozite?? kolko to trvalo teraz? posledne vysiel v jul/august a trvalo to skoro rok, neslo by to nejak urychlit??vdaka za pracu

Unknown řekl(a)...

Mily/a anonymní z 27.5 Vám se zdá rok dlouhá doba? Já jsem tedy laik ale nějakou dobu trvá koupení práv na knihu a pokud se nepletu Hanka tu někde psala že ještě studuje a dokonce má právo na soukromý život 😁 takže pokud se Vám zdá rok tak hrozný nikdo Vám nebrání knihu si koupit v aj a přeložit sam/a já sama za sebe klidně počkám pač anglicky umím velký kulový, jasně není to úplně krátký časový úsek,ale za mě třikrát hurá že to trvá "jen" rok. Hanko dík za Vaši práci a já si z okousanymi nehty klidně počkám :)

Havrabel řekl(a)...

Dobrý den, Anonymní,

Speciálně pro Vás jsem přidala nahoru na lištu stránku "Časté otázky" a tam jsem se o tom trošku rozepsala. Dobu vydání knihy ovlivňuje víc faktorů než jen datum odevzdání překladu... ale samozřejmě se pokusím přeložit knihu co nejdříve. Otázkou taky bude, jestli se rozhodne vydavatel zařadit 9. Kate do edičního plánu ještě letos nebo si ji nechá někdy na příští rok - to je na nich a bohužel to nijak neovlivním.

Milá Moniko,

Děkuji... uvažuji, jestli vám neposlat palčáky nebo kuchyňské rukavice... snad to Vaše nehty přežijí ve zdraví! :)

Unknown řekl(a)...

Dobrý den Hanko, děkuju za nabídku a jakmile uvidím na fantomu ediční plán na příští rok je mi jasný že bitva o nehty je prohrana 😊 takže v praxi to znamená že na Vaší stránku budu chodit denně a doufat že mi(nebudu sobec nám všem) předhotite nějaký utrzek 😆😇 a jak se bude blížit vydání napisu Vám a domluvíme se na na těch palcacich 😀 jinak Vám přeji hezké léto