čtvrtek 11. června 2015

Bonus k 11 000 návštěvám - Vojevůdcova cena

Díky moc za 11 000 návštěv. Jsem ráda, že i když jsou zde aktualizace hodně občasné, tak jste si sem našli cestu. A tady jeden krátký překlad ze stránek Ilony. Máte rádi Hugha d'Ambray?


Hugh d’Ambray, preceptor Řádu Železných psů a vojevůdce Stavitele věží, se dokázal poklonit jen jedinému muži. Ale teď, když je jeho nesmrtelný, téměř všemocný pán pryč, si Hugh v post-apokalyptickém světě, kde magie přichází a odchází ve vlnách, musí vydobýt pro sebe a své lidi nové místo. Jeho dřívější přívrženci jsou připravení skočit mu po krku, a tak mu nezbývá nic jiného, než uzavírat nejrůznější spojenectví, aby zachoval Řád železných psů, bojovníků, kteří ho následují kamkoliv. 
Serafina Cena je hlavní čarodějkou sesterstev na Středozápadě. Je mocná, chytrá a zákeřná. Její lidé ji považují za bohyni, její nepřátelé jí říkají Zmije. Pověřená ochranou svého lidu se ocitla v pasti mezi dvěma mocnými magickými frakcemi, které se mají co nevidět střetnout a uvrhnout celou oblast do války, jíž lidské vlády nedokážou zastavit. V zoufalé snaze zachránit sesterstva by přijala nabídku i od samotného ďábla. 
Navzájem sebou pohrdají, ale přesto jeden druhého potřebují, aby přežili. Jak dva lidé, známí zradou svých bývalých spojenců, stvrdí svou smlouvu, aby o ní nebyl ani stín pochyb? 
Vezmou se.

Doufáme, že se se vám tenhle nový pohled do mysli Hugha d’Ambray bude líbit. Zrovna jsem dostala úžasnou citaci od Lorny Sterling, která píše božské romance s pirátskou tématikou.
„Skvostné!  Je to opravdový romantický hrdina!“
Lorna Sterling
E z bookpushers by dodala: „Konečně jsme mohli vidět v plném rozsahu vášeň, skrývající se v Hughovi d’Ambray, nejen jeho šermířské umění. A za ty roky čekání to stálo!“

Pro více informací čtěte dál:


Původně se tenhle text objevil na stránkách Ilony a Gordona na prvního dubna. A ano, jak později napsala, jedná se o aprílový vtip... tedy s největší pravděpodobností... protože zájem o podobnou knihu ji donutil napsat článek: Apríl: Den poté. Překlad si můžete přečíst níže.

Takže, Vojevůdcova cena měl být vtip.
Amber v komentářích napsala tohle:
To vypadá na podvrh... Poznám to podle pixelů a tady je první duben.
Hej! To byly ty nejlepší pixely, jaké jsem dokázala sehnat za půl hodiny, kdy jsem tenhle přebal vytvářela. A stálo mě to celý jeden dolar. Další fotky toho chlápka jsou dostupné na bigstockphotos.com, kde je taky strašná spousta možných obrázků k romancím. Užijte si to. Některé jsou vážně legrační. 
Taky se nám dostalo trochu nenávisti. Pár lidí bylo opravdu naštvaných, že nejde o skutečnou novelu. Ale tolik z vás si přálo, aby byla opravdová, že to s Gordonem nemůžeme úplně ignorovat. Z nějakého záhadného důvodu naši čtenáři zjevně chtějí knihu s Hughem. Bohužel by muselo jít jen o novelu, protože očistit a udělat z Hugha dobráka natolik, aby dostal šťastný konec, bude obrovská výzva. Nevím, jestli je to vůbec možné, a nejspíš by muselo jít o nezávislé vydání, jestli na něj vůbec dojde. Ale je to pro nás rozhodně věc k zamyšlení. 
Škoda, že se mi do toho teď tak trochu chce, protože jde o věc profesionální cti. Ale jistě, můžeme vzít nejnenáviděnějšího člověka v univerzu Kate Danielsové a přetvořit ho v... osobu... kterou nenávidíte o něco méně. Ta holka by musela být naprosto pragmatická. Takový ten typ, který by mu nakráčel do ložnice a oznámil: „Ty a ty, vypadněte. Ty si na sebe něco obleč, protože na tohle se koukat nemusím. Máme tu nějaké diplomatické potíže a je potřeba je vyřešit.“

Musím vám říct, že jestli to někdy napíšeme a podaří se nám to Hughovo vykoupení úspěšně prodat čtenářům, budu chtít od internetu metál.

A co vy, rádi byste si přečetli něco podobného? 



2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Určitě bych nějakou novelu o Hughovi ocenila, je to jedna z mých oblíbených postav. V Magii na vzestupu jsem si ho úplně zamilovala!

Eva řekl(a)...

Nějaká novela s Hughem by nemusela být špatná, jen nechápu, proč by z něho měli dělat dobráka, když jím není?