úterý 7. srpna 2018

Letní novinky a snippet s Hughem

Za tři týdny vychází v originále poslední díl série o naší milované Kate Danielsové, proto jsem si řekla, že by možná nezaškodilo přijít opět s nějakými novinkami a snippetkem.

Jak jistě víte, v zahraničí v červnu vyšla kniha o Hughovi. Z původního aprílového žertíku se nakonec vyklubala dokonce trilogie! První díl Iron and Magic vyšel v originále 26. června 2018 a je skvělý. Jak sami autoři naznačují, je to kniha o Hughovi, takže je patřičně násilná a pokud se vám nezamlouvaly popisy jistých scén v Magii změny, pak asi budete některé stránky trochu přeskakovat... ale Ilona a Andrew si psaní velmi užívali... a je to hodně vidět. Je to radost číst a špičkování mezi Hughem a Elarou prostě stojí za to. Malou ochutnávku můžete najít pod čarou a hezkou recenzi například na webu Dětí noci.

Trilogii jsem všemi deseti doporučovala k vydání, první díl nejlépe ještě před vydáním desáté Kate, ale Fantom Print, který knihy vydává, se rozhodl, že nejdříve chce nejdříve uzavřít celou sérii a jako první vydat desátou Kate a až poté bude načínat další série autorů. Takže pokud máte zájem o Hughovu trilogii, ptejte se na stránkách nakladatelství a pište jim, ať vidí, že je o ni zájem. 

Vzhledem k podobnému rozhodnutí to však znamená, že Magie vítězí vyjde až v roce 2019, stejně jako jedna další kniha od našich oblíbených autorů. Velmi potěšující zprávou je, že Fantom Print usilovně jedná o antologii novel a Curranových POV, takže bychom se měli snad brzy dočkat i doprovodných příběhů ze světa Kate i oněch scén z pohledu Pána šelem, které daly tomuto blogu jméno.

A teď už Hugh a Elara. 



Elara popohnala Rakšu, a hnědá kobylka vystoupila z kolony a zrychlila dopředu s lehkou elegancí vlastní jen arabským plnokrevníkům. Bucky dusal kopyty do země hned vedle, očividně se snažil dělat dojem.

Hugh se k ní naklonil a natáhl ruku. Celá kolona se nacházela za nimi, všichni přihlíželi. Zaskřípala zuby a vložila ruku do jeho.

„To se podívejme, nedoutná mi kůže,“ zamumlal Hugh.

„S těmi veřejnými výrazy náklonnosti to přeháníš.“

„Jsme novomanželé. Přehnal bych to až ve chvíli, kdy bych si tě přehodil přes rameno a odtáhl tě do lesa.“

Ta představa jí bleskla před očima. „Zkus to. Nenajdou ani tvoje kosti.“

„Ach, miláčku, myslím, že moji kost najdeš bez potíží.“

Pokusila se vytrhnout ruku z jeho sevření, ale držel ji pevně, a ona se nemohla osvobodit, aniž by z toho neudělala scénu. „To jistě. Ještě, že jsem si s sebou sbalila lupu.“

Zdvihl její ruku k ústům a políbil ji na prsty.

„Za to zaplatíš,“ ucedila.

„Hmm, hodláš mě potrestat osobně? Zkažená holko.“

Ten nesnesitelný idiot. Elara dovolila pramínku své magie, aby se plazivě vydal k jeho kůži a olízl ji. Hugh ji nepustil.

Srovnali tempo s Armstrongem a Chambersem. Chambers je sledoval s vytřeštěnýma očima.

„Nebojte se, zástupce,“ mrknul na něj Hugh. „Jen zkouším trpělivost své ženy veřejnými výrazy náklonnosti.“

„Nevšímejte si ho,“ dodala s úsměvem. „Nemá vůbec žádné zábrany.“

„Jsem jen člověk,“ utrousil Hugh.

Ano, to jsi.

9 komentářů:

Petra J. řekl(a)...

Tak jsem schválně dnes napsala na stránky Fantom Print protože o knihu o Hughovi moc stojím ale odepsali jen že nad tím uvažují.

DusLi řekl(a)...

dotaz na Fantom Print odeslán. Uvidíme co odpoví.

DusLi řekl(a)...

Dobrý den,


vydání této trilogie prozatím pouze zvažujeme.

S přáním hezkého zbytku dne
Michaela Turanová
FANTOM Print

Meghan řekl(a)...

"Jedna další kniha od našich oblíbených autorů" doufám bude Burn for Me, prosím prosím prosím? O:-)

Havrabel řekl(a)...

Díky moc všem za podporu a za otázky směřované na Fantomprint!

Meghan: Kéž by! Bohužel, pan nakladatel mě také rád udržuje v nevědomosti (nebo spíš, co to bude, o tom se ještě pořád jedná). Zatím jsme domluveni na „dva kousky od Ilony Andrews“. Vřele jsem mu doporučovala jak Hughovu trilogii, tak Hidden Legacy, tak uvidíme, čemu dá nakonec přednost, a jestli třeba neklapne ta Kateina antologie. ;)

Unknown řekl(a)...

Zkouším to oživit na facebooku FantomPrintu, zkuste také sílu sociálních médií :-)
https://www.facebook.com/FANTOMprint/?tn-str=k*F

Unknown řekl(a)...

omlouvám se za dva příspěvk, ale ten první odkaz vypadal děsně dlouhý, tak schvcalte jen ten co bude "rozumnější" a tenhle smažte určitě :-) díky za překlady, máte moc pěkný čtivý jazyk!

Anonymní řekl(a)...

Hezký den, nevíte, kdy vyjde 10. díl Kate? Dík za odpověď, Martina

Maitter řekl(a)...

Já se picnu!
+uběhne několik minut dospěle nevyspělého jančení+
Totiž... víte, jak dlouho jsem Vás hledala? Víte, jak dlouho jsem toužila vyjádřit svůj obdiv a povzbuzení jedné ze svých oblíbených překladatelek? Roky! A pak jste se zákeřně vdala!
Nejspíš.
Předpokládám, že ze Šimečkové se Vrábelová jen tak pro legraci nestane. Nu, každopádně gratuluji, jména jsou obecně hezká věc.
A tušíte správně, že jsem hledala úplně blbě; ačkoli MUNI vypadala při někdejším pokusu o stalking skoro věrohodně. Jenže znám údržbáře školních webů... a je jedno, který stupeň vzdělávání zrovna přijde na paškál.
Páni, nastal čas... přestat blábolit a rozsvítit bodový reflektor. (Pakliže nemusíte pozornost, zažehnu oslavnou prskavku.)
Ó, nadšenkyně Hano Vrábelová, tímto konečně vyznávám své nadšení pro Vaši jazykovou dovednost a doufám, že se překladatelské činnosti ani v budoucnu nepustíte. Při čekání na desátý díl jsem neodolala a zhltla Curranova POV, Dali a Jima a rozečetla Iron and Magic... Považuji se za relativně zdatnou angličtinářku, ale není to ono, když už jsem se nechala rozmazlit prací Vaší a Fantom Printu.
Prostě trpím! (Dvanáct let! V AZKABANU!)
Dobře, dobře, už končím, už jsem se do puberty vrátila dostatečně.
Přeji ten nejúžasnější večer!