neděle 29. října 2017

Pár novinek a fanart

Nedávno jsem narazila na jeden z fanartů k první knize, a vzhledem k tomu, že série o Kate se nám pomalu, ale nezadržitelně blíží ke konci, napadlo mě, že by bylo milé zavzpomínat na začátky série.

Jinak, co se devátého dílu týká, podle webových stránek nakladatelství a Fantasye by kniha měla být už venku (těžko říct, zda nejde o předprodej, oficiální stránky na Facebooku totiž zatím mlčí). V knižní distribuci by měla být oficiálně k dostání od 2. listopadu.

Pokud máte rádi fantastice věnovaná periodika, můžete si trošku počíst a pokochat se interview s Ilonou a Andrewem v listopadové Pevnosti. Článek má na svědomí skvělá Renča z Dětí noci, a tímto bych jí chtěla ještě jednou poděkovat, že mi dala vědět (a oslovila mě, jestli bych se nepodívala na její otázky, které pak autorům poslala). 

A teď už k tomu fanartu. Autorem je francouzský kreslíř a animátor, vystupující pod přezdívkou JackPot-84. Jindy bych nahodila pouze widget na samotný obrázek, ale vzhledem k tomu, že tam jde o nahotu, byť velmi vkusnou, zobrazil by se pouze přihlášeným.

Takže ano, klikat na vlastní nebezpečí.

Ne, vážně. Byli jste varováni!





Vzpomínáte?





Zaklepala jsem na sklo. Tělo se pohnulo a Curran se se zašploucháním vynořil na hladině. Sundal si dýchací masku a zachytil se rukama za okraj nádrže, takže se zbytek jeho těla nalepil na sklo.

Přesně to jsem potřebovala. Bledého Pána šelem v celé jeho nahé kráse a s bahenní vodou kolem k tomu.

Nová kůže byla velmi světlá. Husté vlasy a obočí teď neměl delší než ranní strniště.

„Díky,“ řekla jsem a upřeně jsem se mu dívala do tváře.

„Není za co.“

Bylo mi poněkud trapně, bojovala jsem s nutkáním přešlápnout.

„Odcházím.“

„Kdy?“

„Až s tebou domluvím.“

„Doolittle tě propustil ze své péče?“

V hlavě se mi vynořila vzpomínka na rozzuřeného stárnoucího doktora, kterak si mě měří pohledem. „Neměl na výběr.“

„Můžeš zůstat, kdybys chtěla.“ Curran si utřel vodu kapající mu z brady.

„Ne, díky. Ne, že by mi to nelichotilo, ale vážně musím jít.“

„Čeká na tebe neodkladné vyřizování?“

„Tak nějak.“

„Jsi si jistá, že by ses ke mně nechtěla připojit a vlézt do nádrže? Voda je skvělá.“

Zamrkala jsem, došla mi slova. Curran se rozesmál, očividně si užíval každou vteřinu.

„Ech, raději ne,“ dokázala jsem ze sebe dostat.

„Nevíš, o co přicházíš.“

To se mě opravdu snažil sbalit, a nebo si se mnou jenom zahrával? Asi to druhé. Inu, tuhle hru mohou hrát jen dva. Okatě jsem se zadívala na jeho podbřišek.

„Ne, díky,“ odtušila jsem. „Vím úplně přesně, o co přicházím.“

10 komentářů:

Renča řekl(a)...

Spíš já ještě jednou děkuju za pomoc s otázkami :)

Anonymní řekl(a)...

Na novou Kate se hrozně těším. Před vydáním jsem měla v plánu si přečíst celou sérii znovu, bohužel jsem kvůli nedostatku času stihla pouze 4 díly. Chtěla bych se zeptat jestli nemáte náhodou v plánu přeložit zbytek scén z Curranova POV? Chtěla jsem si je přečíst v originále, ale nějak to není ono, Váš překlad je lepší.

Havrabel řekl(a)...

Renča: Rádo se stalo. Moc mě potěšilo, že tě napadlo mě do toho zahrnout. ;)

Drahá anonymní, skromně se červenám, a po takové chvále si říkám, že bych mohla zase zkusit mezi normální zakázky vmáčknout i nějakého toho Currana pro radost.
Časově ovšem bohužel nemůžu nic slíbit. Osobně pořád doufám, že se Fantomprintu podaří konečně domluvit práva a vyjde nějaká antologie i s Curranovými POV, ale to je bohužel na dlouhé lokte. Tak snad se mi podaří stihnout nějakého vánočního Currana pod stromeček (se strategicky umístěnou pentličkou :) )

Martin Afrodědek Křivánek řekl(a)...

Dobrý den,
co je prosím myšleno těmi Curranovými POV? Jde o nějaké další knížky ze světa Kate?
Mockrát děkuji za vysvětlení a omlouvám se za neznalost,
Martin Křivánek

Havrabel řekl(a)...

Dobrý den, Martine,

není za co se omlouvat. Možná bych mohla nahodit tady někde na stránky vysvětlivku pro případné další tazatele. :) „POV“ je zkratka anglického Point of View, tedy úhlu pohledu. Jsou to vlastně scény psané z úhlu pohledu jiné postavy než té hlavní. V tomhle případě je vypravěčem Curran. Je to osvěžující, protože POV všech mužských postav v téhle sérii píše Gordon, takže jde o opravdu „mužské názory a vnitřní pochody“, a ne o „to, co si ženská spisovatelka myslí, že by se chlapovi v té chvíli mohlo honit v hlavě.“

A dobrá zpráva, Fantomprint uvažuje o tom, že by je vydal knižně, společně s některými dalšími novelami. Tak doufejme, že to klapne, protože je tam trošku složitější vyjednávání práv.

Pokud byste měl jakékoliv další otázky, klidně se ptejte, ráda odpovím.

Mějte se pěkně.

Hanka V.

Anonymní řekl(a)...

Pokud by vyšlo vydání POV Currana + další novely, tak by to bylo úplně parádní... neví se zhruba časový úsek, kdy by se mohlo vědět zda to klapne či nikoli?

Havrabel řekl(a)...

To bohužel vůbec nevím, Cathy, nevidím do toho. Doporučuju se obrátit s podobnými dotazy nakladatele, třeba ho to motivuje. ;)

Unknown řekl(a)...

Ahoj, dík za tip s tím nakladatelstvím. Umlátíme je otázkama. To by bylo, aby nebylo a nevydali Curranovy komentáře :) . Prosím, nemáš zdání kolik jich asi bylo sepsáno ?

Havrabel řekl(a)...

Krátce řečeno? Hodně! :D Deset Curranových POV a pět kratších příběhů o jiných postavách z jejich světa, které u nás nevyšly.

Martin Afrodědek Křivánek řekl(a)...

Sem s tím, sem s tím, sem s tím !!!!! ;-)
Martin